| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 24/02 2008 kl. 11:23 Kommentera

Biscotti med nötter och ananas

Dags för biscottibak här hemma igen. Den här gången var det dags att prova dinkelmjöl och efter att ha vänt upp och ner i skafferiet på smaksättning så fick det bli med blandade nötter och torkad ananas. Det är mindre socker i dessa biscottis än flera andra recept så det är inte speciellt söta. Eller inte alls snarare sagt, så häll i en halv deciliter till om du inte vill att de ska smaka för nyttigt. Dessutom så glömde jag saltet precis som förra gången så jag lägger till en nypa salt i ingredienslistan nedan så att jag inte glömmer det till nästa gång.


bra tillfälle att tömma diverse nötpåsar i skåpet!

du behöver till en plat:
100 gram mjukt smör
2 dl socker
3 ägg
6-7 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
2 nävar hackade nötter
2 nävar torkad ananas i småbitar
en nypa salt

så här gör du:
1. Sätt ugnen på ca 175 grader
1. Rör ihop smör och socker.Tillsätt ägg och rör ihop till en smet.
2. Blanda ner frukt och nötter. Blanda dinkelmjöl, bakpulver + ev salt, och häll ner det i kaksmeten.
3. Forma tre längder direkt på en plåt med bakplåtspapper. Använd ev lite mjöl på händerna när du formar dem. De kommer att flyta ut lite under gräddningen.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter i ca 175 grader. Längderna ska vara tillräckligt gräddade så att de går att skiva i skivor.
5. Ta ut plåten och skär kaklängderna i ca 1,5 cm tjocka skivor, sprid ut dem på plåten. Grädda dem på nytt i ca 100 grader i ca timme till. Kakorna ska vara knapriga och torra när de är klara!


Här är det halvtid! Biscottilängderna har varit en dryg kvart i ugnen och ska skäras i bitar.


Och här är det klart!

Liknande inlägg:

Tipsa / Skriv ut / Bokmärk:

Trackbacks/Pingbacks

  1. Knapriga biscottis med pistagenötter och tranbär » Tre tjejer i köket

Skriv en kommentar