| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 14/05 2007 kl. 10:02 4 kommentarer

Matmarknad på Campo de´Fiori

Min radar var definitivt inställd på mat i Rom och när vi hittade guldkornet Campo de´Fiori var lyckan fullkomlig. Här hade jag kunnat köpa mig fördärvad på frukt och grönsaker. Jag åhåååade och blev nästintill tårögd av de fantastiska kronärtskockorna, alla möjliga sorters tomater och de färska kryddorna.

Matmarknad på Campo de´ Fiori

Färska kryddor

Kronärtskockor

Om vi inte skulle ha promenerat omkring i flera timmar för att sedan åka vidare mot flygplatsen, hade jag helt säkert köpt en massa bär, frukter och grönsaker. Nu fick det stanna vid några heeeeelt underbara tomater. Tomater är inte bara tomater. Är de goda är det en hel smakkavalkad av solmoget, sött och riktigt smakrikt. Svårt att förklara, men de här tomaterna var himmelska och kostade bara € 2.50/kg.

Tomater

För att transportera varor på marknaden användes sådana här små bilar. Ibland alldeles fullastade med grönsaker eller blommor.

Liten bil med grönsaker och frukt

Liknande inlägg:

4 svar till “Matmarknad på Campo de´Fiori”

  1. Camilla skriver:

    Nej, nu får det snart vara slut med den här italienska tortyren, jag blir så avundsjuk! Lyckliga dig Helena!

  2. Helena skriver:

    -> Camilla: Ojoj… jag är ledsen, men jag har minst tre, fyra Rominlägg till att publicera. Ska försöka sticka emellan med några receptinlägg också så att du inte går åt alldeles! 😉

  3. […] skrev om sin Rom-resa att hon hade sin radar inställd på mat, själv hade jag min radar främst inställd på shopping. […]

  4. […] sedan jag var på frukt-, grönsaks- och blomstermarknaden på Campo dei Fiori för fem år sedan (karta finns här) har jag längtat dit igen. Så många fantastiska grönsaks- och fruktstånd […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.