| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 15/08 2006 kl. 16:10 4 kommentarer

Hälsning från semesterköket

Jag semestrar fortfarande på min skärgårdsö, men vill påminna alla om hur otroligt gott det är med stekt abborre!

Abborrfiléer med dillsmör

Vi köpte färska abborrfiléer från Johan och Kajsa som har fiskbåten på Nämdö och lagade oss en riktigt god middag. Jag gjorde en dubbelpanering till fisken och stekte filéerna i smör, smakar allra bäst så! Servera tillsammans med kokt färskpotatis och dillsmör.

Dillsmör
Du behöver
50 g smör
2-3 msk finhackad dill
½-1 tsk salt

Gör så här
Rumstemperera smöret och rör ihop det tillsammans med dillen och saltet, forma till en rulle och slå in i plastfolie. Förvara i kylen fram till servering.

Liknande inlägg:

4 svar till “Hälsning från semesterköket”

  1. dan s. skriver:

    Det mesta smakar bäst med dubbelpanering, som jag brukar säga.

  2. Oskar skriver:

    Abborre är otroligt gott. Vacker fisk dessutom med sina röda fenor. Fiskade en hel del abborre på Åland då jag var liten. Är den lite underskattad i Sverige måntro?

  3. Ida skriver:

    Å vad gott! Verkligen nostalgimat från när man var liten när morfar hade fiskat!

  4. Max skriver:

    Abojje!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *