| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 26/06 2006 kl. 18:12 Kommentera

Ört- och citronmarinerade kycklingspett

Till 4 personer behöver du
4 st kycklingfiléer
12 grillspett av trä

Marinad
1 dl färsk persilja
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1 msk pressad citron
1 tsk citronskal
½ dl olivolja

Gör gärna marinaden dagen innan och låt kycklingen marinera över natten så blir det extra god smak! Blötlägg grillspetten några timmar innan du ska grilla.

Mixa ingredienserna till marinaden i matberedare eller mixer, det ska bli en slät, grön marinad. Dela varje kycklingfilé i tre bitar på längden och lägg ner i marinaden. Se till att marinaden fördelas jämnt över alla kycklingbitar. När det är dags att grilla, ta upp kycklingen ur marinaden och trä upp på spett. Grilla spetten tills kycklingen är genomstekt.

Receptet kommer från Tasteline och ingick i midsommarmenyn.

Liknande inlägg:

0 svar till “Ört- och citronmarinerade kycklingspett”

  1. […] TisdagLunch: Ört och cítronmarinerade kycklingspett med potatissallad (Picknick med Nettan och Anton)Middag: Leilas Texas Fajitas […]

  2. […] bestod av ört- och citronmarinerade kycklingspett, basilikapotatis, grillad majs, grillade smålökar, citronsmör och en grönsallad med […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *