| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 14/05 2006 kl. 20:26 6 kommentarer

Pastagratäng

Alla matlagningsstunder i köket resulterar inte i lyckade rätter. Det här är en mindre lyckad pastarätt. I mina tankar verkade det vara den optimala snabblagarrätten, men nja… rent smakmässigt blev den lam. Och det är väl bara till att erkänna att bilden i huvudet inte alltid överensstämmer med det färdiga resultatet!

Det blir ju lite märkligt att lägga ut receptet på något som inte känns lyckat. En rätt som jag kommer göra annorlunda om jag gör den igen. Här kommer i alla fall beskrivningen!

Till fyra portioner behövs:

4 dl okokt pasta
4 ägg
2 dl mjölk
salt
svartpeppar
cayennepeppar
2 hg rökt skinka
3 st salladslökar alt. 1/2 purjo
1/2 zucchini
1 liten röd paprika
1 liten gul paprika
1 stor burk champinjoner
15 st cocktailtomater
ca 2 dl riven parmesan

Gör så här:

Koka pastan lätt och se till att den har lite tuggmotstånd (annars blir den lätt för mosig efter ugnsvändan). Lägg den kokta pastan i botten på en ugnsfast form. Hacka grönsakerna och skinkan och bred ut över pastan. Blanda äggstanningen, tillsätt kryddor och häll sedan över pastan och grönsakerna. Toppa med parmesan. Låt stå i ugn (225 grader) tills gratängen har fått fin färg (ca 30 minuter).

Helenas kommentar: rätten blev smakfattig, lam och inte alls lika krämig som jag hade tänkt mig. Jag borde ha lärt mig att äggstanning inte är så spännande. En ostsås, kanske? Och framför allt mer kryddor.

Pastagratäng

Liknande inlägg:

6 svar till “Pastagratäng”

  1. Elin skriver:

    jag tror det är oliverna som saknas 💡

    Men måste man koka pastan om det ska vara 30 minuter i ugnen?!

  2. Helena skriver:

    Du kan ha rätt i det där med oliverna! 💡 Jag har ändrat lite i texten, för pastan ska ju så klart inte kokas jätteklar… 😎

  3. Ylva skriver:

    Några tips: Blanda pastan med lite röd pesto, blanda ner mozarella i gratängen och värm mjölken till äggstanningen med en buljongtärning. Och oliver såklart! Lite krångligare, mkt godare.

  4. Helena skriver:

    -> Ylva: jag tror på ditt tips om buljongtärningen! Tack! 🙂

  5. Vickan skriver:

    Annars är det jätte gott att hälla över Keldas färdiga Tomatsås över. Tyå så här: http://vickantikkan.org/matplatsen/?p=208 Smakar mycket och ät nyttigt och gott! 🙂

  6. Oskar skriver:

    Tycker det är kul att du lägger ut receptet även om du inte blev helt nöjd. Är ganska spännande att höra förslagen på hur rätten kan finslipas. Bra initiativ! 🙂

  7. […] här finns Helenas variant på pastagratäng och i arkivet finns även en rekordsnabb och barnvänlig pastagratäng med torsk […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *