| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 18/07 2005 kl. 18:42 15 kommentarer

Snabbmat

När jag satt på en träbänk med min mosbricka i eftermiddags började jag fundera över vilken som är den allra bästa snabbmaten. Mat man köper ur en lucka eller vid en disk och som man får i sin hand på några minuter. Mat som man kan äta på stående fot eller i en bil. Ingen höjdarupplevelse kanske, men ohhh så räddande den kan vara när orken och tiden inte alls räcker till. Jag listar mina favoriter:

1. En liten kebab special (med ost, och det ska vara sån där hamburgercheddar och ingen riven pizzaost, och champinjoner) med svag sås och extra många pfefferoni på Banes Kebab i Karlskrona. Av förklarliga (avstånds)skäl äter jag inte den här kebaben så ofta. Var hittar man förresten den bästa Stockholmskebaben?
2. Kokt korv med mos, ketchup (på både korven och moset), senap och skivad ättiksgurka. Och den ska ätas med korvkioskens speciella gaffelkniv.
3. Kokt korv med bröd. Rätt och slätt. Funkar jättebra som påfyllning efter träningen eller på väg hem från mataffären (och (o)lägligt nog passerar jag förbi en grillkiosk på vägen hem)
4. Cheeseburgare från Mc Donald´s

Hur ser din favvolista ut?

Hos FastFoodLovers kan man läsa sig blå om snabbmat i alla möjliga former.

Liknande inlägg:

15 svar till “Snabbmat”

  1. LipGloss bitch skriver:

    1. Ciabatta med salami och brieost
    2. Grov baguette m chilikyckling röra
    3. QP-burgaren på mcdonalds
    4. Fransk hotdog. Standard när jag är på IKEA

  2. slurp! skriver:

    1. De flesta röstar väl på det där haket ute i Årsta, Palmyra. Av ohejdad vana säger jag dock en blandad falafel / kebab m allt, extra pfeferoni, från Folkets på Hornsgatan, Zinken.

    2. En tallrik pommes m massor av ketchup & grovmalen svartpeppar fr vilken grill som helst. Ger definitivt halsbränna men är antagligen värt det.

    3. Om sunkpizza räknas som snabbmat kommer det absolut på första plats, toppings varierar beroende på grad av baksmälla (dvs från tomat & lök via taco-toppings och feta-ost till bacon, ägg och bearnaisesås.)

  3. Maria skriver:

    Bästa Stockholmskebaben är utan tvekan från Palmyra. Stooora och billiga – och supergoda! Hos Allt om kebab kan du säkert hitta fler tips! 🙂

    Favoriter utan inbördes ordning:
    ~ Kebab i bröd från nämnda Palmyra
    ~ Ciabatta med tomat, mozzarella och pesto
    ~ Cheeseburgare från McD, alternativt QP Cheese (beroende på graden av hunger)
    ~ Kokt korv med bröd, ketchup, senap och rostad lök

  4. Dilona skriver:

    1. Falafel från Malmö-Lund-området. Helst från Falafel nr-! i Malmö.

    2. McChicken på McDonalds

    3.Varm macka med skinka, ost, philadelphiaost, tomat och senap.

    That’s it. Oftast blir det burgaren från donken. Jag bor ju tyvärr inte i Malmö eller Lund.

  5. Anonymous skriver:

    1. 90-grams hamburgare med ost på Hoppes gatukök i Hudiksvall. Vet ej om det finns kvar dock.

    2. Capricciosa på pizzeria Victoria i Malmö. Tveklöst världesn bästa pizzahak.

    3. Pommes med nån form av dressing – gärna nån hem(kiosk?)-lagad specialare, eller helt enkelt Heinz-ketchup med massor av svartpeppar i…

  6. Anne skriver:

    1. Pitaburgare på Filips gatukök, Fisksätra. Bäst i hela världen. Helt otroligt gott.

    2. Chicken fingers’n’dip på Rooster, Regeringsgatan. Guilty Pleasure, minst sagt. Men sååå gott.

    3. Double-Double från In’n’Out burger. Tyvärr bara i Californien, och därmed väldigt, väldigt sällan.

  7. Cissi skriver:

    1.Kebab ifrån kebabvagnen på Mårtenstorget i Lund
    2.McNuggets
    3.Småfranskor o serranoskinka (funkar bra med vilken lufttorkad skinka som helst)

  8. Hmmm, vi måste ha en gotlandsvinkelpå det här!!!

    – Rökt flundra, finns att inhandla lite överallt (personligen har jag tröttnat på just flundra och käkar hellre rökt piggvar eller torsk)

    – Hamburgaren på matmässan i hamnen i Visby (de finns där till början av augusti)

    – Ciabatta med salami och brie från glassmagasinet (ligger också i Visby hamn)

    – Vilken macka som helst från brödbutiken precis innanför söderport…helt oslagbart gott!!!

  9. Frida skriver:

    Instämmer i Palmyrahyllningarna. Det är väldigt svårslaget. Tyvärr har de sommarstängt just nu.

    Men grillad bratwurst med mos och gurkmajonnäs är också en favorit. Och gatuköksburgare (typ Sibylla) med allting på,

  10. Emma skriver:

    1. Kebab från Linköping. De enda som har kommit på att hälla rosa (hamburger?)dressing på dem. Ack så gott.

    2. En tallrik pommes med sagda dressing på nattkröken.

    En av få anledningar som får mig att längta tillbaka…

  11. Jonas skriver:

    1. Freddys grill i Luleå; superskrovmål. (en dubbel cheeseburgare med massor av av dressing och riktiga gatuköksfritöspommes…

    2. Dubbeldubbel cheeseburgare från Max.

    3. Korv på Statoil. (man är ju riktigt hungrig om man väljer det…och hungriga magar uppskattar verkligen enkel kok-konst.

  12. Janne skriver:

    Är det inte bättre med Slowfood?

    http://www.slowfood.com

  13. Mi skriver:

    Är uppvuxen i Jönköping och där får man karrékött i kebaben och inte det pressade köttet. Är det någon av er som vet om det finns ett sådant ställe i Stockholmstrakten? Det blir av avståndsskäl inte kebab så ofta nu när jag bor i Stockholm som jag skulle vilja.

  14. Mackosh skriver:

    1 PALMYRA KEBAB

  15. Kebabbert skriver:

    1. Pitaburgare från Filips i fisksätra. Bästa snabbmaten jag ätit, alla kategorier. Helt otroligt. Folk vallfärdar dit, även från upplandsväsby.

    Han har även tagit över Birger Jarlsgrillen, och där kan man få numera Pitaburgare! Birger Jarlsgatan 62. Stänger kl 20.00. Man slipper åka till fisksätra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *