| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av lördag 25/06 2005 kl. 20:54 2 kommentarer

Skagenröra med sambal oelek

Enklast möjliga sätt att piffa upp midsommarpicknicken är nog att göra en egen skagenröra. Det var busenkelt och blev godare än vad jag trodde! Ursprungsidén hittade jag hos Arla och sedan lade jag till några ingredienser.

Till ungefär 8 dl behövs:

500 g oskalade räkor
4 crabfishstavar
2 hårdkokta ägg
1 burk Kesella
1 burk lättcreme fraiche
2 tsk grovkornig, skånsk senap
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad dill
1 liten rödlök
1/2 tsk salt
1 tsk sambal oelek

Gör så här:

Skala räkorna och skär dem och crabfishen i bitar. Skala och hacka äggen. Hacka rödlöken riktigt fint. Blanda Kesella, cremefraiche, senap, gräslök, dill, rödlök, salt och sambal oelek. Rör ner äggen, räkorna och crabfishen. Låt stå kallt minst ett par timmar innan servering. Att dippa små Leksands Mini i skagenröran är en riktig hit!

Liknande inlägg:

2 svar till “Skagenröra med sambal oelek”

  1. Henrik skriver:

    Mumsigt låter det.

  2. Per Edman skriver:

    Hej! Låter gott med lite Sambal i röran, men varför väljer ni att använda något så suspekt som ”crabfish sticks” när ni kan kontrollera innehållet själva? Min motivation att göra egen skagenröra är just att komma bort från fiskmassaprodukterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.