| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 06/02 2005 kl. 18:16 3 kommentarer

Fetaost+Lax=Gott

Bra sak 1: jag har numera en USB-sladd som passar till min kamera
Bra sak 2: jag har fått nya numret av tidningen Gourmet direktimporterat från USA av Maria – tack tack!
Mindre bra sak: jag raderade alla bilder i kamerans internminne utan att de var uppladdade på datorn, så tidigare utlovade bilder på diverse inlägg är numera puts väck. Så dumt.Nåja. Idag blev det en väldigt god och enkel samt snabb –

fetaostgratinerad lax med grönsakspasta

 • 4 bitar lax om ca 150 g vardera
 • 100 g fetaost
 • 1 dl creme fraiche
 • salt och peppar
 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form.
 3. Mosa fetaost, blanda i creme fraiche + salt och peppar.
 4. Bred röran över laxen och gratinera i 10-12 minuter i ugnen.

Jag hade en plan att klippa ner basilika i fetaoströran men det glömde jag ju förstås bort. Så istället så kokade jag fullkornspasta, fräste lite tomater i olivolja, som jag sedan blandade ner i pastan med basilikan.

Liknande inlägg:

3 svar till “Fetaost+Lax=Gott”

 1. Jesper skriver:

  Schysst. Och den amerikanska upplagan av Gourmet är bara SÅ himla mycket bättre än den svenska.

  Lyckis dig som får den på privatimport och slipper betala typ 80 spänn numret. (Något jag inte längre har råd med, sedan jag fick bebis)…

  Nåväl – trevlig blog det här.

  Keep up the good work.

 2. Henrik skriver:

  Provade detta recept till middag idag; mycket annorlunda sätt att servera lax på! (Lade upp det som ”veckans recept” på min hemsida också! 🙂 )

 3. […] som jag redan har bloggat om. Ett recept som är värt att påminnas om är kvällens middag som jag bloggade om för tre år sedan (liten nostalgitripp när man ser Krubb-Jespers första kommentar på bloggen […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.