| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 07/12 2004 kl. 10:25 4 kommentarer

Gnocchis!

Gnocchis ser lite tråkiga ut. De är gjorda av potatis, äggulor och olivolja och ser ut som små degklumpar. Däremot så är det bra akutmat eftersom de bara ska koka två minuter i kokande vatten.

I helgen var det premiär för gnocchis här hemma. På förpackningen så står det att de flyter upp ur kastrullen när de är klara och att de fångas upp med en hålslev. Haha!  Det hände inget alls och om jag inte hade givit upp så hade de nog fortfarande legat kvar på kastrullbotten.

Till mina premiärgnocchis så blev det lammfärssås med tomater och salvia enligt ett recept jag sett i en annons i tidningen Metro men glömt att ta med mig hem, så det blev lite på en höft (Om någon ser receptet i en annons för Lindemans så kan ni ju maila över det)

Gnocchis visade sig inte smaka så mycket alls utan tillbehör men varma med mängder av parmesan så var det gott. Å andra sidan så är ju det mesta gott med parmesan!

Fler gnocchisrecept:
Gnocchi med grädde och muskot
Gnocchi med saffran och tomatsås
Gnocchi med svamp och tomat
Gnocchi med prosciutto och pesto
Gnocchi med lövbiff och bacon
Gnocchi med pesto
Gnocchi med basilika och grönsaksfräs

Liknande inlägg:

4 svar till “Gnocchis!”

 1. Maria skriver:

  Hmm… jag har aldrig vågat testa gnocchis pga mina konsistensproblem (varken hårt eller mjukt a.k.a jello-style). Fast de kanske är tillräckligt hårda?

 2. Elin skriver:

  jag vet inte hur jag ska förklara konsistensen, inget geleaktigt utan mer som minipotatisbullar tror jag. Förresten så är det TOTALFLOPP att värma dem dagen efter :/

 3. Christoffer skriver:

  Gnocchis med gorgonzolla sås är bland den bästa kombinationen som finns…blanda crème fraiche grädde och gorgonzola i en kastrull låt osten smälta och rör ihop, helt absurt mäktigt (och fett) men underbart gott

 4. Christian skriver:

  Stek på dem i någon minut efter de har kokt så får de en trevligare konsistens på ytan. Mumsigare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.