Juli 2019 i korthet

Instagram-kärlek: Jag gjorde ett nödrop på Instagram när jag inte kunde komma på hur jag skulle variera vardagslaxen och fick flera bra förslag (precis som med fisktacon – sociala medier är oslagbara i såna här lägen!). Det blev en röra med creme fraiche, riven Västerbottensost, finhackad basilika och persilja + citronpeppar som jag la på laxen innan jag bakade den i ugnen. Tack för ett bra tips, Jenny!

Bottennapp: Coops reklam för den växtbaserade hamburgaren, Beyond Burger, gjorde mig nyfiken. Spännande med ett vegetariskt alternativ, men nej… den gick inte att äta. Konsistensen var förvånansvärt lik en köttbaserad burgare, men smaken var faktiskt riktigt otäck. Letandet efter vegoburgare fortsätter alltså.

Min lilla stad: Karlskrona – en av två städer i mitt hjärta. När vi landade i min födelsestad på semestern försvann vårens jobbstress på en gång. Jag brukar säga att jag är uppvuxen i en kuststad och det är ingen överdrift. Kolla in bilden från DN:s reportage (låst artikel, men det översta fotot går att se) och se hur staden ligger mitt i havet. Inte konstigt att man blir kär i den här lilla pärlan gång på gång.

Grönsaksodlare: Min mamma har odlat gurkor och tomater på sin inglasade altan i sommar. Så goda! Mer närodlat än så kan det ju inte bli.

Vi fick både gurka och tomater med oss hem till Stockholm och vi har ätit dem under högtidliga former. Så klart extra goda för att det är min mamma som odlat dem. ❤️

Sommarkväll: En av de första kvällarna i Karlskrona var vi med min familj på restaurangen Rost & Vin i gästhamnen och åt räkbuffé. Gott, prisvärt och trevligt. Så pass bra att jag måste blogga lite mer om det här stället snart. Håll utkik!

Sommarfeeling: Jag brukat lyckas tajma semestern i Karlskrona med att det finns en massa skogshallon i närheten av mitt föräldrahem. Det är en sån lycka att plocka litervis med bär, lägga i mammas frys och sedan kunna ta fram lite åt gången varje gång jag är på besök under året och ha egenplockade hallon i frukostyoghurten. I år var det tråkigt nog ont om hallon, men jag fick i alla fall ihop några nävar.

Ny bekantskap: Vi fick två burkar med karameller från Lakrids by Bülow när vi hade några vänner på middag under semestern och nu är jag fast. Den här med salt & caramel blev min favorit. Det var inte sista gången jag åt de här godsakerna…

Frukostutsikt: Hotellfrukost på Scandic Karlskrona med ett av mina tjejgäng är en tradition varje gång jag är i den lilla staden. Häromveckan satt vi på första parkett och åt med utsikt över Borgmästarfjärden. Skärgårdsbåtarna (som jag jobbade som guide på i många år) gled förbi och sällskapet var toppen. Livet kändes i allra högsta grad behagligt.

Semesterlunch: Det behöver inte vara mer avancerat än så här; grillad korv, potatissallad på burk från mataffären och lite sallad.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.