Veckans bästa

Vi är tillbaka i vårt lilla hobbithus efter två veckor i Yorkshire. Lite märklig känsla ändå att checka ut från svärfar och INTE packa väskorna för flyget. Att man bara typ slänger ner allt i bakluckan och drar söderut. Att inte kolla tretton gånger att det är någon flytande vätska av misstag i handbagaget och inte heller tjata hål i huvudet på maken om vi har med oss passen eller inte. Mycket märklig känsla faktiskt.

ALL OVER THE PLACE just nu!

Innan vi åkte hem i måndags lunchade vi med svärfar på Johnny Baghdad’s Cafe i byn Masham. Ett favoritställe för både honom och oss. Det ligger längst ner i hörnet på torget. Ett stenhus med gulmålade fönsterkarmar som är lite bohemiskt inrett. URGULLIG personal. Allt på menyn som vi ätit oss igenom har vart bra. Maten är på temat lättare lunch med paninis, shawarma, pitabröd, falafel, röror etc. Har inte provat deras hyllning till Tour de France som är en steak pie med sniglar och yorkshire ale. Cykeltävlingen går bland annat genom Masham. De har galet goda kakor till efterrätt. Jag blev väldigt imponerad av chokladkakan med guiness.

kyckling shawarma med två såser och bröd

I onsdags åkte jag och tjejerna in till London en sväng. De ville visst till Primark. Haha! Borde få bli bjuden på deras julfest så mycket som vi har hängt i deras butiker den här sommaren. Betydligt mer rörigt i deras butik på Oxford Street än den fina välstädade vi till exempel var i Darlington förra veckan. Och vi var visst en sväng till Hamleýs – med mitt motkrav “ett glas vin till mig för varje våningsplan”. Alltså med det där kaoset som är där inne så tjänar de inga pengar på mig. Till och med barnen tyckte att det var skönt att komma på gatan igen. Vart vi lunchade? På Honest Burger. Bra hak. Återkommer om det.

I helgen har vi tagit det ganska lugnt eftersom maken har jobbat. Plus att vår förstfödda råkade stuka foten ganska ordentligt. Vi har vart en sväng till Raystede där det finns en fin gård som tar hand om omplacerade husdjur. Åkte även förbi Middle Farm och köpte lite plantor till växthuset. Det var för mycket folk för att vi skulle stanna kvar på fika så vi pep vidare till en pub för lunch som jag redan har glömt namnet på.

mataffären på Middle Farm

VAD VI HAR ÄTIT?

Usch lite skämmig vecka faktiskt. Det har vart hämtmat eller grillat kött på menyn. Men nu har vi skrivit en veckoplanering för nästa veckas mat för bättre variation.

MÅNDAG: Mackor på en bensinmack utanför Cambridge.

TISDAG: Grillade lammkotletter. Stor sallad med blandade bönor. Två olika röror.

ONSDAG: Småplock från M&S på tåget hem från London.

TORSDAG: Kinesisk biffwok med ris eller nudlar (läs: skafferitömning).

FREDAG: Hämtade indiskt.

LÖRDAG: Grillade tre sorters kött. Plus gigantisk sallad.

SÖNDAG: Publunch vid tvåtiden gjorde att vi inte la så mycket krut på middagen. Det blev fruktsallad, ostar och kex. Blev barnsligt glad över att hitta en av mina favoritostar Yorkshire Blue i affären!

BOKMÄRKT?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.