Bästa pizzan på Bæst

Att min sambo och jag gillar Köpenhamn är ingen hemlighet. Jag har bloggat om staden flera gånger och vi fortsätter att åka dit. Gång på gång. De senaste tio månaderna har vi besökt den danska huvudstaden vid tre tillfällen. Ja, vi är lite besatta. 🙂

Den bästa pizzan i byen finns helt säkert på Bæst. Alltså, så god att det faktiskt är lite löjligt. Bättre än de flesta pizzor vi har ätit i Italien. Vi satsade på en liten avsmakningsmeny och fick olika sorters charkuterier, grönsaker och två sorters pizza. En perfekt kombo. Allt var gott, men det är pizzan jag minns allra bäst.

Här satsas det på lokalproducerat (det mesta görs på restaurangen) och ekologiskt; mozarellan görs på lokal mjölk och charkuterierna på ekologiskt kött. Surdegspizzan bakas i en vedugn som står mitt i lokalen och dofterna som sprider sig är magiska.

När den brittiska tidningen The Guardian listade världens tio bästa pizzarestauranger för ett år sedan, kom Bæst på åttonde plats. Efter sex italienska pizzerior och en amerikansk. Ett gott betyg!

Den här restaurangen på Nørrebro måste upplevas. Boka bord på hemsidan före besöket och kom hungrig. Det är mina råd!

2 kommentarer

  1. Bara brittiskt

    Har du Netflix kan du spana in dem i första delen av Ugly Delicious.

    1. Helena

      Tack snälla för tipset. Jag har kollat nu. Intressant! Hela serien verkar sevärd. Kul! 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.