| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av torsdag 25/05 2017 kl. 16:23 Kommentera

Chokladfondant med vispad grädde

Jag har bloggat om chokladfondant tidigare här på bloggen men det här receptet nedan kräver lite mindre choklad i smeten. Vi använder stora muffinsformar av teflon men storleken bestämmer du så klart själv. Barnen fixade receptet galant på egen hand! Bra där!

CHOKLADFONDANT (5 stora)

  • 125 gram smör
  • 200 gram mörk choklad (70%)
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • en liten nypa salt
  1. Smörj ugnssäkra formar med smör. Strö insidan med strösocker.
  2. Smält smör och choklad.
  3. Vispa ägg, äggulor och strösocker pösigt med elvisp i en stor skål.
  4. Vänd ner smält smör och choklad i smeten.
  5. Sikta ner vetemjöl och rör varsamt till en jämn smet. Addera en liten nypa salt.
  6. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 12–13 min (175 grader). Kom ihåg att inte grädda för länge eftersom de ska vara kladdiga i mitten.
  7. Vänd dem upp och ner direkt på assietter. Serveras när  de fortfarande är varma med vispad grädde.

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.