| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 27/09 2011 kl. 10:13 2 kommentarer

Sommarpasta med sparris, gröna ärtor, purjolök och pesto

Lite vemodigt är det allt att vinka hejdå till vårens och sommarens primörer. Just nu känns det väldigt långt till nästa vår när vi kan njuta av spänstig och god sparris på nytt.

Häromdagen blev det säsongens allra sista sparris (äsch den här var importerad så klart, men det var ett litet desperat försök att förlänga sommarkänslan) i en snabb pasta. Inga mått på denna receptskiss, jag tror du vet ungefär hur mycket du behöver!

SOMMARPASTA MED SPARRIS, GRÖNA ÄRTOR, PURJOLÖK OCH PESTO

  •  Koka spagetti på vanligt vis i lättsaltat vatten. När det är ca två minuter kvar av pastakoket så häller du i ett par nävar frysta gröna ärtor från frysen och den färska sparrisen.
  • Fräs en strimlad purjolök i en stekpannan tillsammans med lite olivolja. Rör ner 1-2 msk pesto i purjolökshacket när det är klart.
  • Häll spagetti, ärtor och sparris i en stor serveringsskål. Blanda ner purjolöksröran. Rör ner lite juice från en halv citron. Riv över parmesan – klart!


Hej då sparris! Vi ses nästa vår!

Liknande inlägg:

2 svar till “Sommarpasta med sparris, gröna ärtor, purjolök och pesto”

  1. Helena skriver:

    Hej då, herr Sparris! Jag saknar dig redan. Måtte det bli vår snabbt! 🙁

    Pasta ser god ut, Elin. Jag bokmärker och tar fram till våren.

  2. Elin skriver:

    Ja det var lite avskedsmiddag kan man säga, med en riktig sol-och-vårare 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *