| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 06/09 2011 kl. 15:20 6 kommentarer

Ny säsong av ”Niklas Mat”


Foto: Jonas Skottheim/SVT

På torsdag (8/9) startar en ny säsong av Niklas Mat kl 20.00 på SVT1. Under hösten får vi följa Niklas Ekstedt när han praoar på både exklusiva och lite mer avslappnade krogar i Europa och USA (New York). Jag har fått se de två första programmen i förhand och tycker att idén är en frisk fläkt i den annars ganska likformade matprogramsmassan. Det är kul att få se hur det funkar på kända krogar som t ex Noma i Köpenhamn (även om jag inte tilltalas så mycket av den experimentella och ganska extrema matlagningen – jag är mer en kvarterskrogstjej), höra Niklas resonemang kring deras arbetssätt och sedan se hur han tar sig an uppgiften att i slutet av sin praovecka skapa en rätt som ska platsa på restaurangens meny.


René Redzepi, ägare av Noma i Köpenhamn, och Niklas. Foto: Jonas Skottheim/SVT

Programmen är 30 minuter långa, vilket jag tycker är lite snålt. För min del hade de gärna fått vara längre och även innehållit lite spaningar om mattrender och shoppingrundor i städernas saluhallar och matbutiker. På en halvtimme hinner Niklas Ekstedt mest skrapa lite på ytan.

Andra restauranger som Niklas praoar på under hösten är bl a Geranium i Köpenhamn (där kocken Rasmus Kofoed som vann guld i tävlingen Boucuse d’Or 2010 arbetar) och Red Rooster (som Marcus Samuelsson startade), ABC kitchen och indiska topprestaurangen Junoon i New York. I Stockholm får Operakällaren och Grill besök av Niklas. Allra mest ser jag nog ändå fram emot att se Niklas in action på min favorit Ida Davidsen i Köpenhamn där det serveras fantastiska smørrebrød.


Niklas rätt på Noma i Köpenhamn. Foto: Jonas Skottheim/SVT

Är ni sugna på att se programmet? Har ni fått nog av matlagningsprogram och hur ska de i så fall sticka ut för att ni ska titta? Vilket/vilka är era favoritprogram? Berätta i kommentarsfältet, vettja! 😉

Samtliga bilder är publicerade med tillstånd från SVT!

Liknande inlägg:

6 svar till “Ny säsong av ”Niklas Mat””

 1. Niklas skriver:

  Ja jag ska se det! ”Niklas Mat” har bara blivit bättre & bättre genom åren.

 2. pralin skriver:

  Jag tycker också om Nicklas mat.Det bli roligt kväll på teve.

 3. Susanne skriver:

  Gårdagens program var verkligen så bra! Ska helt klart se de övriga!

 4. Gillar matrprogram och ser gärna så mycket jag kan. Niklas är en kul kille…

 5. Maria skriver:

  Jag gillade programmet men håller med om att det kunde ha fått vara lite längre.

 6. Helena skriver:

  Vi verkar vara eniga här i kommentarsfältet! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.