| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 25/08 2009 kl. 22:12 1 kommentar

Saltkokt potatis och tomatsalsa

För några år sedan gjorde jag saltkokt potatis så fort jag fick tillfälle. Potatisen passar bra som bufférätt eller som tillbehör till kallskuret. En varm dag för ett litet tag sedan gjorde den saltkokta potatisen comeback här hemma och serverades tillsammans med en tomatsalsa och rökt kalkon.

Jag kokade ca 500 g potatis och hade 2 dl salt i vattnet. Potatisen smakar bäst om den får svalna lite grand och serveras tillsammans med tomatsalsa (eller annan sås).

Tomatsalsa

Till två portioner behöver du:

3 tomater
1 liten schalottenlök
1 liten snutt finhackad röd chili
1 tsk olivolja
några droppar limesaft
ca 1 msk finhackad persilja
salt
svartpeppar

Gör så här:

Dela tomaterna, skär bort kärnhuset och skär tomatköttet i mindre bitar (med kärnhuset kvar blir salsan väldigt rinnig). Finhacka schalottenlöken och blanda sedan alla ingredienser. Låt salsan stå i minst 30 minuter innan servering.

Liknande inlägg:

Ett svar till “Saltkokt potatis och tomatsalsa”

  1. Chezsofia skriver:

    Vi brukar göra denna potatis och kallar den kanarisk potatis och har mest ätit den till fritterade bläckfiskringar och aioli. Mmm men det var alldeles förlänge sedan. Tomatsalsa låter gott till 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *