| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 25/04 2007 kl. 18:40 Kommentera

Kycklingpasta med kronärtskockor och salvia

Färska kryddor höjer vilken rätt som helst till skyarna. I just den här kycklingpastan blev salvian pricket över i:et. Dessutom är kyckling, vitt vin och salvia verkligen en bra kombo.

Till två personer behöver du:

1 förp färsk pasta
2 stora kycklingfiléer
150 g färska champinjoner
5 kronärtskockshjärtan
8 soltorkade tomater
1 bananschalottenlök
1/3 kruka färsk salvia
1 1/2 dl vitt vin
ca 1 dl vatten
1 buljongtärning (grönsak eller svamp)
salt
svartpeppar
hyvlad parmesan och goda oliver – till servering

Gör så här:

Börja med att skära kycklingfiléerna i lagom stora pastabitar, finhacka löken, skära champinjonerna och kronärtskockshjärtanen i kvartar och att strimla tomaterna och salvian. Att ha allt det här förberett i små skålar/på ett fat sparar mycket tid! Bryn kycklingen i lite olja. Krydda med salt och peppar. Ta upp kycklingen ur stekpannan. Fräs lök och champinjoner i en stekpanna med höga kanter (alt. en wok). Häll i vinet och låt det puttra ett par minuter. Tillsätt kycklingen, soltorkade tomater, kronärtskockshjärtan, salvia, vatten och buljongtärning. Låt småputtra i ytterligare ca 10 minuter, men se till att inte ingredienserna kokar sönder. Koka pastan och rör ihop med kyckling- och grönsaksblandingen. Toppa med hyvlad parmesan och några salviablad. Och goda oliver!

Kycklingpasta med kronärtskockor och salvia

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *