| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av torsdag 25/08 2005 kl. 18:50 8 kommentarer

Hallonsorbet med mynta och limesocker

Hallon är det absolut bästa dessertbäret. Syrligt och gott. Igår gjorde jag hallonsorbet efter nytt recept som avslutning på en kusinkalasmiddag. Enkelt och väldigt gott. Syrligheten reglerar man lätt med mängden limesocker.

Till fyra personer behövs:

limesoscker:
1/2 dl strösocker
skalet av 1 lime

hallonsorbet:
2 paket frysta sockrade hallon (á 250 g)
saften från 1 lime (det behövs alltså bara en lime totalt)
4 msk florsocker
1 dl lätt creme fraiche

1 dl myntablad

Gör så här:

Blanda limesockret: skölj limen ordentligt och riv sedan det yttersta skalet på ett rivjärn. Blanda ”limeriv” och strösocker. Pressa saften ur limefrukten. Lägg de frusna hallonen i en matberedare (jag använde stavmixer och det funkade, men det var nog precis vad den klarade av…) tillsammans med florsocker och limesaft och mixa tills bären börjar bli finfördelade. Tillsätt creme fraiche och mixa sorbeten slät. Finstrimla myntabladen. Skeda upp sorbeten i portionsskålar, strö över limesocker och mynta och servera!

Helenas kommentar: jag gjorde bara en halv sats och det blev tre rejäla portioner, så ursprungsreceptet resulterar nog i lite hallonsorbet i frysen!

Receptet kommer från Salt & Peppar, nr 4/2005


En sån där glasskopa skulle sannerligen inte vara så dumt att ha i sin ägo!

Liknande inlägg:

8 svar till “Hallonsorbet med mynta och limesocker”

  1. Anonymous skriver:

    This post has been removed by a blog administrator.

  2. Anonymous skriver:

    This post has been removed by a blog administrator.

  3. Anonymous skriver:

    This post has been removed by a blog administrator.

  4. Lisa skriver:

    Tror ingen av de ovanstående uppfattade finessen i ditt recept. Mums! Vi gör ständigt smoothies och nyttiga sorbeter på frysta frukter. Det mesta blir kalas. I synnerhet hallon. Ett tips är att använda fruktsocker eller honung i. Florsocker ger en lite vass smak.

  5. Helena skriver:

    Tack för fruktsockertipset, Lisa! Har inte provat det tidigare, så det är på sin plats!

    Och de tre första kommentarerna fick gå i papperskorgen. Spam är inget kul! =(

  6. Anders skriver:

    Detta låter väldigt läckert! Idag blev det ett annat recept pga tillgången på ingredienser, men en annan gång vill jag absolut pröva detta!

  7. Karin skriver:

    Hallonsorbeten avslutade nyårsmiddagen. Sambon som annars inte är nåt efterrättsfreak åt två stora portioner. 🙂

    • Helena skriver:

      Åh, den här hallonsorbeten var en riktig favorit här hemma för några år sedan. Vad roligt att du gjorde mig uppmärksam på receptet igen. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *