| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 16/05 2005 kl. 20:01 3 kommentarer

Balsamvinägersås

Min såsrepetoar är lite tunn, men nu ikväll har jag utökat den med ännu en sås. En balsamvinägersås som var busenkel att göra och riktigt god till oxfilén och potatisklyftorna.

Till 8 portioner behövs:

2 schalottenlökar
2 msk smör
3 msk socker
1-2 krm svartpeppar
4 dl vatten
1 dl koncentrerad kalvfond (jag använde kalvbuljong på tärning och det gick utmärkt)
1 dl balsamvinäger
2 msk soja
2-3 msk maizenaredning för mörka såser

Gör så här:

Skala och hacka schalottenlöken. Fräs löken i häflten av smöret i en kastrull. Tillsätt socker och peppar och låt fräsa tills sockret smält och börjar bli brunt. Häll på vattnet och tillsätt fond, vinäger och soja. Låt koka utan lock i 10 minuter. Vispa i redningen och låt koka i 1 minut. Rör i resten av smöret.

Oxfilé med balsamvinägersås, potatisklyftor, grillad tomat och (blekt!) vitlöksbröd

Liknande inlägg:

3 svar till “Balsamvinägersås”

  1. Emma skriver:

    Mums! Det lät verkligen gott! Tack för tipset 🙂

  2. Karl skriver:

    Mumma! Varenda smaklök i munnen frälstes av denna ljuva smak! Tack du underbara!

  3. andreas skriver:

    Godaste sås jag smakat! Den är numera an av de färdigherer i köket jag är stoltast över!

  4. 27 | Majsans skriver:

    […] på såsen kan nu hitta här. Rekommenderas verkligen till ugnsstekta […]

  5. […] färsk oregano när potatisen är varm och har fått lite stekyta. Servera tillsammans med balsamicosås och en […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *