La Perla – en riktig pärla i Palma!

Att åka till Mallorca och äta italiensk mat kan ju verka lite tokigt, men det behövs faktiskt en kväll med något annat än tapas. 🙂 La Perla har länge stått på min önskelista över restauranger att besöka i Palma. Jag har försökt boka tidigare, men varit för sen på bollen. Inför resan i maj bokade jag med nästan två månaders framförhållning och lyckades knipa ett bord på La Perla i Santa Catalina (La Perla i Portals Hills har fler platser = lättare att få bord). Och det är just så man får göra; boka så tidigt att det nästan känns knasigt.

Jag gillar allt med den här restaurangen! Den ligger i mysiga kvarter, atmosfären är välkomnande och lyxig på samma gång, servicen bra, inredningen snygg och maten så himla god. Det märks att restaurangens ägare Emilio och Åsa Ingrosso har tänkt på precis alla detaljer. T o m toaletten (bilden längst ner till vänster här ovan) är snyggt inredd!

Vi startade med lite plock till förrätt. Det är för övrigt vår bästa gren – att äta plockmat. 🙂 Vi fick en liten svampsoppa, friterad zucchini, crostini, rödlöksmarinerade smålökar, oliver, kronärtskockor, en magisk mortadella,  och tryffel-ricotta. Jag hade utan besvär kunnat äta mig mätt på de där godsakerna. Och det var nog nästan det jag gjorde…

Till varmrätt valde jag Aroma di limone – papardelle med kronärtskockor, scampi, lite vitlök, peperoncini, grädde, vitt vin och citron. Vilken perfektion! De här smakerna dansade verkligen runt i munnen och jag blev alldeles lycklig. Kronärtskockor, scampi och citron tillsammans med grädde – ni fattar, va? Man kan bli religiös för mindre.

Magnus åt en pasta med fänkålssalsiccia och svamp som också var supergod (jag smakade så klart!), men den här gången valde jag definitivt rätt. I alla fall för mina smaklökar.

Efter den här pastaorgien fanns det tyvärr inte plats för någon dessert. Synd, för jag hade jag gärna provat någon av efterrätterna på menyn.

Så här i efterhand är det nästan plågsamt att följa restaurangens Instagram-konto, men jag kan inte låta bli. Dessa förföriska bilder på både mat och inredning…

Lyd ett gott (!) råd och boka bord på La Perla samtidigt som du köper flygbiljetterna till Palma. Att smita in här lite spontant och lyckas få ett bord utan att ha bokat, är dömt att misslyckas. Vi såg minst tio sällskap som fick vända i dörren när vi var där – trots att det fortfarande var lågsäsong.

Jag gissar att paret Ingrosso inte behöver lägga många kronor på marknadsföring. De har verkligen skapat en perfekt mix med väldigt god och vällagad mat och trevlig och serviceinriktad personal. Dessutom har de toppat det med snygg inredning. Att t ex piffa toaletten lite extra är ett snilledrag. Det gör att såna som jag fotar, lägger ut på Instagram och sedan är spiralen igång. Alla vill gå dit. Särskilt svenskar. 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.