| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Om Helena

Jag bor med min sambo Magnus på Kungsholmen i Stockholm. Jag är uppvuxen i kuststaden Karlskrona i Blekinge och flyttade till Stockholm 2004. Från den lilla staden i söder har jag bl a fått min kärlek till kroppkakor och behovet av närheten till havet (eller i alla fall något slags vatten – Mälaren funkar fint).

Vad är typiskt för din matlagning?
Jag lagar mest svensk husmanskost, men även en hel del medelhavsinspirerade rätter. Gemensamt för all mat jag lagar är att jag vill ha så många tillbehör som möjligt. Ju fler småskålar med såser, inläggningar och röror, desto bättre. 😀

Vilka är dina favoritråvaror i köket?
Det lagas mycket lax, kyckling och sallader i det här köket. Jag kryddar gärna med färska örter (basilika, persilja, timjan och mynta) och har alltid citron och lime hemma. Och så älskar jag oliver.

Varifrån hämtar du inspiration när du ska laga mat?
Jag bläddrar i mattidningar, surfar runt bland recept och läser kokböcker som om det vore skönlitteratur. Resorna till Italien, Spanien och Grekland har bidragit till en hel del nya rätter. Ja, och så pratar jag mycket mat. Frågar vad folk äter och så…

Vilka är dina favoritrestauranger?
Mäster Anders, Boqueria och Agnes.

Vart reser du helst?
Till Köpenhamn! Älskar atmosfären, restaurangutbudet, den avslappnade attityden, och smørrebrøden i den danska huvudstaden. Palma ligger också högt upp på listan.

foto: Jonas Askeroth
Foto: Jonas Askeroth

Maila mig på: helena@ragazze.se