| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Om Helena

Jag bor med sambon Magnus på Kungsholmen i Stockholm. Jag blev stockholmare (eller snarare karlskronit i exil) i juni 2004 efter att ha vuxit upp i Karlskrona i Blekinge.

Vad är typiskt för din matlagning?
Jag lagar mest svensk husmanskost, men även en hel del medelhavsinspirerade rätter.

Vilka är dina favoritråvaror i köket?
Det lagas mycket lax, kyckling och sallader i det här köket. Jag kryddar gärna med färska örter (basilika, persilja, timjan och mynta) och har alltid citron och lime hemma. Och så älskar jag oliver.

Är det något som du inte äter?
Jag tycker inte om pannkakor! Inälvsmat är inte heller min grej.

Var hämtar du inspiration ifrån när du ska laga mat?
Jag bläddrar i mattidningar, surfar runt bland recept och läser kokböcker som om det vore skönlitteratur. Resorna till Italien och Spanien har bidragit till en hel del nya rätter. Ja, och så pratar jag mycket mat; frågar vad folk äter och så…

Vilka är dina favoritrestauranger?
Mäster Anders, Bergamott, T/BAR på Hotel Diplomat och Boqueria.

foto: Jonas Askeroth
Foto: Jonas Askeroth

Maila mig på: helena@ragazze.se