Paris: tillbaka till Mob Hotel

Vi bodde här för två år sedan. På Mob Hotel i Paris. Den gången kom vi med bil från England via Eurotunneln. Det var en månad innan pandemin rullade ut med full fyr och jag minns att vi fortfarande trodde att det här med att bila ut i Europa skulle bli en helggrej. Åhå. Ja lite visste vi då.

Precis som då var det Six Nations som lockade även denna gång. Sista matchen med England-Frankrike. Herregud vad stadion kokade! Ja det gick väl sådär för England denna gång.

Rugbylandskampen är den direkta orsaken till att vi bokar detta lite halvhemliga hotell  norr om stadskärnan eftersom det går att gå hela vägen till stadion. Från gatan syns det knappt alls och det är inget speciellt med denna gata. Men invändigt är det stort. De har ganska mycket helgevent. Många hämtar middagsmat. Fotade inte den mysiga uteserveringen. Inte heller den mysiga restaurangen. Men mycket är sig likt. 

Det finns en till orsak än närheten till stadion för att man ska bo här. Närheten till en fantastisk helgmarknad på temat antikviteter och loppis. Jag som med åren nästa är immun mot inredningsfix får faktiskt nybris av att promenera runt här. Galet inspirerande. Bildgoogla på Paris flea market. Hade vi sladdat hit med bil så hade det blivit trångt i bakluckan.

Plus en tredje bra grej med att stanna här. Rymligt familjerum där vi fortfarande kan klämma in oss. Det är väl en tidsfråga innan tonåringarna kräver eget rum på resan men än så länge går det att samsas med gemensamt badrum. Huuuh.

På fredagkvällen checkade vi in precis till middagen. De har ändrat koncept på maten seddan sist. Karlito heter restaurangen som kör en kort italiensk meny med bra grejer.  Denna kväll fanns glutenfri linguine på menyn. Dock var det gluten i deras risotto, vilket annars brukar vara ett säkert kort. Gillade deras pizza! Och deras stora tiramisu var jag glad att jag delade med minstingen.

Frukosten? Provade den inte alls faktiskt. Vi hade en Smeg-kyl på rummet som vi fyllde med lite glutenfria grejer från Monprix som finns några minuter bort. Sedan tog vi sikte på galetter till lunch istället. Alla nöjda med det beslutet.

Vad vi åt på fredagkvällen? Detta! Härligt alltihop!

Charktallrik.
Glutenfri pasta.
Pizza med massor av gluten.
Lite dåligt med glutenfria efterrätter denna kväll så barnen rundade av med varm choklad.
Tiramisu.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.