Tillbehör till fajitas: sötpotatis med svarta bönor

Just nu äter vi fajitas varje fredag. Alla lika nöjda. Det är trots allt enkla ingredienser att få tag på när det är som lite krångel att storhandla på grund av lockdown. Vissa veckor kan det vara lite knepigt att boka en matleverans så det är skönt att ha dessa ingrediens hemma som back-up.

Preppen är samma vecka efter vecka och barnen  vet vad som ska göras utan att man behöver påminna om något. Det enda jag behöver göra är att hälla upp ett glas vin.
En preppar guacamole och river ost. En skivar paprikor och lök och steker på. En förbereder att salsa, gräddfil, jalapenos och sriracha är redo. Kanske att det finns allt hemma till pico de gallo. Vi har även en dedikerad köttansvarig. Tolvåringen fixar flanksteken bättre än någon annan.

Dessutom har vi nästan alltid samma vegotillbehör för de som inte är pepp på kött. Det här har vi nog gjort minst hundra gånger. Det är även samma “röra” brukar vi även ha i quesadillas. Knappt ett recept men jag bjuder på skissen om hur vi gör. Lätt hänt att jag väljer detta före kött som tillbehör till fajitas.

Sötpotatis med svarta bönor

På ett ungefär.

  • Skala och tärna 2-3 sötpotatisar beroende på storlek. Lägg i en större ugnsform. Ringla över lite neutral olja. Stänk över spisummin, ingefära, oregano, chili flakes plus lite salt och peppar. Bakas på 200 grader tills tärningarna har mjuknat.
  • När det är klart – skölj en burk svarta bönor och rör ner bland sötpotatistärningarna. Om du vill, rör ner några matskedar salsasås. Håll allt varmt i ugnen tills allt är klart att servera.
  • Pynta med färsk koriander och skivad salladslök. Andra fina tillbehör är riven ost (smulad fetaost kan ha blivit en ny favorit…), jalapenos, gräddfil och guacamole.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.