Veckans bästa

I fredags rundade vi av jobbveckan med cote de beauf. En styckningsdel jag har svårt att motstå. Jag brukar säga att jag äter allt mindre kött men ÄLSKAR en riktigt fin köttbit. Den här är en sådan. Så tacksam att vi bor granne med en sån bra köttdeli. Blev lite besviken på vinet, men kanske hade lite otur med just den här flaskan. Lite nostalgi ändå att ha vart på den vingården. Lite svårt att förstå att parveln på inlägget jag länkar till är lika lång som mig nu.

I går morse tog vi äntligen sikte på Canterbury. Vi har nog pratat minst ett år om att åka dit. Stannade halvvägs för frukost och var sedan laddade för en lång dag i ett soligt höstfint Canterbury.

Vi hann spana in katedralen. Rekommenderar verkligen att boka för att gå in. Vi promenerade även runt the abbey. Shoppingutbudet i staden precis lagom för barnen. Fortfarande samma regler med att inget får provas i butik pga corona. Så det var att shoppa, hem till hotellet för att prova, och sen tillbaka med det som inte passar. (Nej det blir inte mkt fixat för en trebarnsfamilj med den här regeln.)

Idag blev det utefrukost innan vi åkte hemåt. En bra mini-hemester. Miljöombytet behövdes verkligen.

Veckans middag:

MÅNDAG: Bakad potatis med skagenröra. Med citron och stenbitsrom.

TISDAG: Veganskt! Sötpotatissoppa med röda linser.

ONSDAG: Tre sorters korv från vår köttdeli. Ugnsrostade brysselkål (alltså hur gott, ska sluta koka mina nu) och gröna bönor med parmesan. Citrondressing. Stekte upp potatis från måndagen. Icke-köttätaren hade cheese bake.

TORSDAG: Vego! Pastagratäng med tomater, broccoli och bladspenat. Cheddar, parmesan och mascarpone åkte ner också.

FREDAG: Cote de beaf från vår köttdeli. Ugnsrostad småpotatis med rosmarin. Ugnsbakade tomater. Plus bearnaisesås från Waitrose. Icke-köttätaren var glad över gårdagens pasta med extra ost. Pistageglass till efterrätt.

LÖRDAG: Tidigt middag på Korean Cow Girl. Återkommer om denna BBQ-restaurang i annat inlägg.

SÖNDAG: middag hemma på vår pub. För mig blev det  vegetariska vårrullar med jordnötssås.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.