Devon: söndagslunch på The Swan

Jag har nämnt det förut, men om du vill ha bra inspiration till att planera bilresan i England så är det värt att kolla in listan för Top 50 gastropubs.Vi har hittat flera guldkorn tack vare den och det ÄR något speciellt att åka till en gullig liten by och mötas av en fantastisk lunch i härlig brittisk pubmiljö. Tänker att det inte är helt enkelt att uppdatera denna lista varje år för det finns så många fina pubar på landet  i England med fantastisk mat.

Den här gången tog vi sikte på The Swan. Efter en sovmorgon på hotellet i Bath blev det här ett strategiskt stopp för lunch på vägen till Cornwall. En liten avstickare från M5 finns den lilla byn Bampton. Vi kom fram lite tidigt. Hann promenera en halvtimme i den lilla gulliga byn, vilket inte minst främjade aptiten. 

Klocka ett hängde vi på låset. Känns som om restaurangtips numera inkluderar en kommentar hur de hanterar covid19. Här finns robusta men diskreta plexiglasskärmar mellan borden, tejpade linjer på golvet och all personal har visir.

En glädjande sak är att det inte var några problem med att beställa glutenfritt. Till exempel inget gluten i fritösen varför familjens pescitarian dök ner i fish & chips. Köket fixade även glutenfria tillbehör till sunday roast. Inte alltid självklart.

Så hur var det?

Här är det fokus på att laga mat med råvaror från lokala leverantörer inom 10 miles. Mitt spontana omdöme är att de gör en ovanligt fräscht roast. Fint lammkött. En härligt syrlig myntasås. Enkla men väl genomtänkta grönsakstillbehör. Alla riktigt goda. Kocken höll distans från köksdörren och ropade till respektive bord om det var till belåtenhet. Där stod han tryggt  – för det var bara nöjda kommentarer.

Dessutom ganska prisvärd lunch med tanke på deras goda rykte och fina råvaror. Min “roast” med lamm kostar tex 13 pund. Ett fynd! Önskar att vi hade orkat deras fina efterrätter, men vi var för mätta. Dock anar vi på de andra gästernas ansiktsuttryck att det var riktigt bra. Hoppas på ett återbesök.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.