Veckans bästa

Vecka 26 har rullat förbi. Tack och hej!

Dagliga rundan till parken vid elvatiden för att dela upp “skoldagen” lite.

 

Snart sett alla hörn av Ashdown Forrest.

Veckans middag

MÅNDAG: Rökt makrill. Provade tre olika varianter. En “vanlig”. En “pepprig”. Och en med chili. Alla hittade sin favorit så det blir helt klart en repris på det här i sommar. Stor grönsallad med rädisor. Potatissallad med pepparrot.

TISDAG: Grillade kycklingspett med citronmarinad + chipolatas. Marinerade grönsaksspett. Quinoasallad med fetaost, rädisor, morot och persilja. Hummus.

ONSDAG: Grillade lammkotletter + kycklingspett med ingefära / citron / vitlök / mynta + grönsaksspett med svamp och tofu. Kålsallad med sesamfrön, risvinäger och sesamolja. Vitlökssås.

TORSDAG: Grillade hamburgare! Toppade med grillad fetaost och , lök, paprika. Bönburgare som vego.

FREDAG: Grillade cote de beuf. Bearnaise från Waitrose. Sallad med rädisor och avokado. Ugnsrostad småpotatis med rosmarin. Nioåringen preppade en rabarberpaj.

LÖRDAG: Veckans vinnare om du frågar mig. Maken gjorde en lågtempad skinkstek av något slags. Fyllde sedan bröd med skivat kött, karamelliserad rödlök, hemkokt äppelmos och en fantastiskt god glutenfri stuffing med salvia.

SÖNDAG: Grillade lammkotletter och chipolatas. Ugnsrostad potatis med sumac och paprika. Aubergineröra med jordnötsmör. Hummus. Sallad med avokado och cannelinibönor. Quornbiffar med frön.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.