Enkel butternutsoppa med kokosmjölk

Vi får butternutpumpa i vår grönsakslåda varje tisdag för tillfället. Den här gången blev det en enkel soppa som fick alla tummar upp här hemma. Lånade receptet från NY Times. Jag provade deras råd om att dela pumpan på längden, för att sedan baka den i ugnen på ca 200 grader. Frestades av idén eftersom  jag tycker att det är så himla TRÅKIGT att tärna upp dessa stenhårda pumpor.

Hur det blev? Tiden jag sparade på detta moment gjorde att det tog en EVIGHET att baka klart i ugnen. Plus att det var ett himla geggigt efterjobb att skopa ur det urbakade pumpaköttet efter tillagning. Nej det var inte värt det här momentet. Tärna istället pumpan i jämnstora tärningar och baka i ugnen för fridens skull.

Hungrig? Servera med chili cheese toast.

Enkel butternutsoppa med kokosmjölk

3-4 portioner.

  • en normalstor butternutpumpa. Min vägde ca 1 kilo innan den skalades och tärnades.
  • en liten gul lök
  • ett par vitlöksklyftor
  • lite olja att steka med
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • en burk kokosmjölk
  • krydda med: salt och peppar, chili flakes, torkad ingefära och koriander
  • toppa med: färsk koriander
  1. Tärna pumpan i små jämnstora kuber. Bakas på en plåt i ugnen med lite olivolja. Salt och peppar. Ska vi gissa på ca 20 minuter i 200 grader?
  2. Hacka och fräs lök med lite olja i en större kastrull. Rör ner den ugnsbakade pumpan. Häll på buljong och koka upp. Häll i kokosmjölk och mixa slätt med stavmixer.
  3. Krydda med ingefära, koriander och chili flakes. Kanske mer salt och peppar.
  4. Toppa med färsk koriander vid servering.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.