London: London eye

London Eye är en typisk “turistgrej” som vi har väntat med att göra tills någon kompis till barnen från Sverige har hälsat på. Vi åkte redan i somras men jag har glömt att berätta om hur det var. Lite  kul ändå!

Om det praktiska: Biljetter förbokas på nätet. Vi hade bokat biljetter till klockan fem på eftermiddagen. Men vi insåg att det inte var så exakt på minuten när vi väl var där. På plats hamnar du ändå sist i kön. För oss tog det nästan en timme från att vi ställde oss i kön och tills vi var ombord. Därav av möjligheten att det går att betala extra (!) i samband med bokningen om du vill vippa in snabbare via en annan kö. Men kvällen var solig och fin, vi hann äta glass i kön, så vår väntan var inte så betungande.

London Eye konkurrerar så klart med flera andra spektakulära vyer i London. Spontant gillar jag Sky Garden lika mycket. Och det är gratis. Duck and Waffle är mer en restaurang men deras vy på 40 våningen är också mäktig (och vid vårt besök så tror jag min åttaåring blev lika fascinerad av hissen…) Så för budgetresenären tycker jag Sky Garden är minst lika bra, den gillar jag även för att det bara kan bokas på två veckors varsel.  Lite mysigt att man kan fika eller ta en drink där också. Men London Eye är alltid, ja London Eye. Plus att det är härligt att promenera häromkring Jubileum Garden.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.