Skåne: middag på Daniel Berlins krog

Det här är om den tvåstjärniga restaurangen som ligger i en avkrok i södra Skåne. Med plats för max 25 gäster per kväll. Som har en väntelista på ett halvår.

Tomaterna. #hallelujamoment

Jag serverades sjutton olika tallrikar under kvällen. I en ganska avskalad och stillsam miljö.  SÅ FINT på många sätt.

En soppa med nyplockat grönt från trädgården.

Vår sittning tog 4,5 timmar. Hade nog stannat lite till ute i växthuset om inte vår taxichaufför hade tröttnat på att vänta på oss. Aaaargh. Härifrån vill man inte bli utjagad.

Den bakade rotsellerin finns alltid på menyn.

Ja. Det är otroligt andaktsfullt och roligt och kul och fascinerande att vara här.

Smöret!

Det här kvalar så klart in som kandidat som svar på frågan “den bästa restaurangen jag har ätit på”. Finns inget jag kan ha invändningar på. Magiskt på alla sätt och vis.

En av få rätter med kött denna kväll. Rådjur.

Jag uppskattade att Daniel Berlin tog sig tid med oss. Han mötte upp oss utomhus när vi kom. Såg till att vi kom ut i trädgården i halvtid för en bensträckare. Hade ett enormt tålamod med alla våra frågor. Fick med mig tips om vart att äta i London.

Daniel Berlin.

Och roligt nog fick jag ett handskrivet recept med mig hem! Mer om det en annan dag när jag har provat.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.