Edinburgh: lunch på Bread Meats Bread

Bread Meats Bread är en hajpad och omskriven hamburgarerestaurang i centrala Edinburgh med en rad utmärkelser. Finns även i Glasgow. De ligger strax bortom slottet ungefär om du kommer från Princes Street. Vi hittade hit efter ett tips i en FB-grupp på temat äta glutenfritt ute. Alltså det är ju ovärderligt med den här typen av forum.

Glutenfri kycklingburgare

Vår servitris vid besöket är kanske den mest fantastiska vi mött på sedan barnen fått celiakidiagnos. Grym koll och förstaklassigt engagemang när hon dealade med kockarna i det öppna köket. Det är så ovärderligt att få slappna av och inte oroa sig för misstag när man äter ute på restaurang med tjejerna. Det är lite så där på gränsen att vi vill skicka tackkort efteråt.

Ett litet minus med menyn, det går inte att få en vegetarisk burgare glutenfri. Även rätter med halloumi faller bort på grund av paneringen. Barnen var dock nöjda med sina beställningar, inte minst för att det inte var gluten i fritösen vid vårt besök. Men barnen hälsar att Honest Burger fortfarande är bättre på helheten. Ha! Vilka burgarnördar!

Glutenfri cheeseburgare. Vid vårt besök var alla pommes glutenfria.

Nedan? Jag provade deras signaturburgare Pepperoni som har nduja i färsen plus skivad pepperoni, rökt mozzarella, tomatsås, jalapenos, parmesan och briochebröd med vitlök. Lite torr burgare om jag ska vara petig.

Min burgare. Med gluten.

Ska jag vara uppriktig så ångrar jag lite att jag valde burgaren. Det här visade sig vara ett ypperligt Triple-D ställe, jag borde ha provat deras poutin eller steak sandvich. De tallrikarna som passerade mig såg helt fantastiska ut. Så vi får väl se till att hitta hit igen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.