Veckans bästa

Alltså vardag. Bra grej ändå. Tror jag har skrivit det förut. I torsdags började tjejerna ny termin och jag slog på jobbdatorn igen. En lång termin väntar eftersom de går på grönbete först i juli. Men det kommer ett par lov på vägen tack och lov.

Jag har inga matrelaterade nyårslöften. Av någon anledning brukar det bli lite mer omstart med maten när höstterminen börjar. Men kanske att jag skriver en önskelista på restauranger jag vill prova i London under 2019?

Vad vi har ätit?

MÅNDAG: Nyårsafton hemma! Tre sorters snittar som barnen fixade. Fin mör köttbit med bearnaisesås till varmrätt. Tack maken för det. Glutenfria brownies extra allt till efterätt. Sedan såg vi Londons spektakulära fyrkverkerier på tvn vid tolvslaget.

TISDAG: Kycklingsallad med belugalinser och kokta ägg + caseardressing.

ONSDAG: Middag på Honest Burger i Soho. Hett önskat av barnen sista dagen på jullovet. Barnen åt månadens burgare för januari och jag provade deras kycklingburgare. Kan tipsa om att deras nya veganburgare som äldsta barnet åt får full poäng. Och deras glutenfria friterade lökringar är ooh-aaah.

TORSDAG: Vego! Beluga Bolognese. Hackade ner lite trötta grönsaker i pyttesmå tärningar. Plus sparrisbroccoli och glutenfri spagetti.

FREDAG: Vego! Quesadillas med sötpotatis och svarta bönor + tre olika dippsåser.

LÖRDAG: Lammburgare med fetaostdressing. Tioåringen bakade sega maränger och gjorde marängsviss.

SÖNDAG: Saffransmarinerad kyckling, tomatsallad med mynta, vitlökssås, basmatiris med granatäpple, cashewnöttee, torkade aprikoser och persilja. Creme brûlée till efterrätt.

Sega maränger, lite vispad grädde, färska hallon, lite hackade valnötter och smält mörk choklad. Bra så.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.