TBT: Ingen midsommar utan mat

Tänker att vi dammar av midsommarmaten redan denna throwback thursday. Har precis kollat långtidsprognosen och vi verkar få fira midsommarafton med regn och 14 grader. Känns lite deja-vu över det hela? För oss brukar det bli lunch hemma innan midsommarfirandet i parken. Men vi får se om vi vågar ta med oss tårtan som vi också brukar. Känns nog mer tippat att vi fikar hemma efter att vi har minglat i spöregnet. Kanske att vi får elda i kaminen och damma av glöggen?! Hueeähh. Blir nog någon form av komfortmat senare på fredagkvällen.

Lunchtips?

Som ni kanske minns dissade familjen matjestårtan förra året. Vågar inte göra den på nytt även om jag tyckte om den. Däremot är den här skärgårdssillen ett säkert kort och de här små matjesrullarna. Som snaps tipsar jag om Petronella. Ett uppskattat småplock är att servera salmalax med tillbehör i små portionsglas. Som vegoalternativ är en västerbottensostpaj (och BÄSTA bakismaten dagen efter) eller quinoapaj med rödbetor och getost fint. Preppa gärna ett par röror att servera med knäcke. Tex den här med edamamebönor, prästost och dill eller äggröra med avokado. För alla gillar ju inte sill.

Efterrätt?

Alltså den här jordgubbstårtan med browniebotten är MAGISK! Gillar du maräng och choklad hoppas jag att du provar den här. Något att preppa i portionsglas? Fixa körsbärstrifle, cranachan eller gräddfilspannacotta med syrliga bär . Eller rabarberglass!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.