Tonfiskröran – en räddare i nöden

De dagar då jag inte har någon matlåda med gårdagens rester blir det lite panik i lägret. Om jag har tur finns det en portion med lasagne i frysen (världens bästa maträtt att laga jättemycket av) eller några småslattar av t ex kyckling och lite grönsaker som jag kan få ihop en lunch av. Om inte, gör jag en tonfiskröra som jag nästan alltid äter till bakad potatis. En riktig räddare i nöden. Jag vill inte tänka på hur ofta detta händer…

Ingredienserna har jag alltid hemma. Jag blandar tonfisk (liten burk, 80 g) med 2 tsk creme fraiche, 2 tsk majonnäs och ca 2 tsk finhackad kapris och kryddar sedan med svartpeppar och lite salt. Klart! Om jag vill göra mig till, tillsätter jag lite finhackad rödlök och några droppar citronsaft också. Det händer dock inte så ofta.

Jag har aldrig varit en mayo-person utan snarare alltid bytt ut majonnäsen mot creme fraiche (jag bloggade om tonfiskröra redan för 11 (!) år sedan och i den receptskissen finns inte en gnutta majonnäs med). Tills för ett år sedan när Elin bloggade om sötpotatispommes med chilimayo. Jag köpte Hellman’s majonnäs och srirachasås för första gången för att testa Elins recept – och blev beroende. Både av den där chilimayon och Hellmans majonnäs. Sedan dess är det bara Hellmans som gäller och vår årsförbrukning av majonnäs har ökat med ca 400%.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.