Veckans bästa

Det är inte mätbart på en skala hur sugna vi är på höstlov. Fem långa dagar kvar. Aaargh. Vi är så redo redan NU!  Maken har redan tjuvstartat ledigheten och hängt i Spanien hela veckan. Vi andra fyra har kämpat på här hemma med plötsligt höstmörker och tidiga kvällar. Skrapat bilrutor och svurit över kalla fötter. Nej det här som börjar nu är inte min årstid alls.

Förra veckan avslutades med en riktig klassiker. Osso Buco med saffransrisotto. Så där gott så att klockorna stannar.  Komfortmat minst sagt. Jag är så svag för både märg och vällagad risotto.

Inte så mycket utelunch den här veckan. Jag åt lunchbuffé på Grill  på Drottninggatan i måndags. Så länge sedan som jag var där. Har helt glömt bort hur mysigt det är här! Fortfarande härligt inrett med avskärmade små “rum”. Lunchbuffén är inte alls stor men fräsch och inspirerande. Hopplöst att försöka hålla sig till några få rätter och att inte ta om.

Annars har det som sagt varit gränsänkevecka. Barnen har roddat i köket på kvällarna och blandat annat preppat chicken nuggets och pastagratäng. Vi gjorde äntligen tomatillosalsa och kan bara konstatera det förhöjer tacokvällen med flera snäpp. Gillar den här kombon med pulled pork, majs, picklade rädisor, stekt paprika, riven ost, gräddfil och premiärkoket av just tomatillosalsa. Återkommer om receptet!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.