Masons Yorkshire Gin

Varje sommar är vi ett par dagar i Bedale i norra England. Här finns ett par traditionella pubar nere på torget men sedan förra sommaren så finns även ett litet belgiskt ölcafé nere vid ån. Så klart att vi var tvungen att kolla upp detta lite närmre.

Medan vi satt där och botaniserade i det belgiska ölutbudet så kom det in en leverans med gin. Från ett destilleri ett par hundra meter bort. Att Masons Yorkshire Gin numera finns i byn har vi helt missat!

Vi blev erbjudna att prova de olika ginsorterna och jag blev så otroligt imponerad av den första som är smaksatt med lavendel. Otippad smak kanske men har en perfekt balans till enbärssmaken. Deras andra gin som är smaksatt med Yorkshire Tea hade inte så karaktäristisk smak som jag kanske hade hoppats på. Möjligt att deras vanliga gin är något mildare än andra märken.

Men denna lavendelgin var helt fantastisk! Både med eller utan tonic. Hade jag haft möjlighet att ta med mig hem så hade det vart värt 40 pund (!) som flaskan kostar. Produktionen hos Masons är liten och flaskorna numrerade. Och snygga som du ser nedan. Finns även att köpa i mindre flaskor.

Destilleriet går att besöka dagtid i Bedale. Jag tänker att det är ett kul stopp för den som besöker olika bryggerier i Yorkshire på sin semester. Black Sheep-bryggeriet i Masham är ju tex bara 10 min bort. Just denna gin finns hos olika återförsäljare i Yorkshire (bland annat hos Lewis&Cooper) men jag tror inte den har hittat till London och tex flygplatsbutiker ännu. Det ska bli spännande att följa hur det går för Masons Yorkshire Gin framledes!

IMG_0540

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.