Lunch på Smakbyn

Som ni märker är det tema Åland på bloggen. Efter att vi checkat ut från fina Degersand tog vi sikte på Smakbyn strax intill Kastellholms slott för att äta lunch.

IMG_9898

Tanken med Smakbyn är att det ska bli ett utflyktsmål med restaurang och olika matrelaterade event. Här finns en fin delibutik och ett destilleri där man gå på guidning och provsmaka deras egna brännvin, likör och vin.

IMG_9888

Vi hann alltså med lite lunch. Här finns möjlighet att äta två – för mig – klassiska maträtter som jag förknippar med Åland.

IMG_9934

Dels rökt flundra. Maken åt och var nöjd.

IMG_9895

Själv beställde jag in deras Jägarsmörgås. Det blev många liknande denna när jag bodde på Åland under tidigt 90-tal. Lite nostalgitripp alltså. Dock lite väl stor lunchportion för mig. Men det var en god vällagad biff, generöst med gula kantareller i svampsåsen på det smörstekta brödet.

IMG_9890Som ni ser så har de en fin barnmeny här som inkluderar abborrfiléer. Ett annat plus är att barnen serverades små fina portionsskålar med sallad före maten. Jag uppskattade även att de har en liten tipspromenerad för barn runtom i huset. Så vår rastlösa barn pep iväg för att hitta alla frågor medan vi kunde hänga kvar en stund till i Restaurangen. Små detaljer alltså som gör att jag rekommenderar Smakbyn till familjer som vill ha en trevlig utelunch!

IMG_9891

Och kolla vad jag fick med mig hem från deras butik! Maskrosmarmeladen som vi åt dagen innan på Stallhagen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.