Snabbrapport om Amalfi

Efter vårt stopp i Matera bar det vidare västerut mot Amalfi. Just Amalfi och Sorrento var väl de “måsten” jag mest frekvent blev tipsad om inför vår Italienvecka. Det var tänkt att det skulle ta tre timmar att köra från Matera men en liten nätt felkörning i Vietri Sul Mare gjorde att vi kom fram efter fyra timmar. Haha, jag får fortfarande huvudvärk när jag tänker på vår lilla felkörning!

Amalfi kändes så klart mer turistigt än allt annat vi hunnit med under veckan. En viss charterfeeling. Ska jag vara obekvämt uppriktig så kände vi aldrig att den magiska känslan infann sig här. Hjälp det är ju lite som att svära i kyrkan! Visst det är en hisnande vacker kustvy, speciellt dagen efter då vi fortsatte mot Sorrento, men vi sprang mest på turisthål för fika, middag och frukost. Och allt var lite dyrare. Matmässigt inget speciellt alltså att blogga hem om. Vi hade kanske bara enorm otur med våra val?

Vårt boende var vi dock nöjda med så jag bjuder gärna på det tipset. Passera de turistiga stråken och upp på en lugnare gata så hittar du Amalfi Holiday Resort. Vi disponerade en lägenhet med kök och tvättmaskin  så jag hann hänga tvätt på tork i trädgården. Här finns även pool.  Supertrevlig personlig service dessutom. Ja här kan jag bo igen!

amalfi amalfi2

amalfi3 amalfi8

amalfi4 amalfi5

amalfi6 amalfi7

En kommentar

  1. Hey Bude » Tre tjejer i köket

    […] är. Hellre tyst och lugnt utan armbågar än en överdos med turister som trängs i gränderna. Lite samma antiklimax som när vi hamnade i Amalfi efter en rad små sömniga italienska […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.