Öjebytoast

Även här har Annika inspirerat på sistone. Det är helt klart den lagrade osten och kummin som dominerar i smak i den galet goda kräftstjärtsröran. Jag bytte ut västerbottenost i receptet mot lagrad prästost vilket gick alldeles utmärkt. Röran kan med fördel serveras på små snittar eftersom det är en mycket smakrik. Letar du efter fler idéer till snittar tror jag dessa kan passa bra till.

Öjebytoast

Förrätt till 4.

  • 340 gram kräftstjärtar (burk)
  • 125 gram finriven Västerbottensost
  • 1 msk kumminfrön
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 tsk honung (eller 5 cl akvavit)
  • 3 msk majonnäs (vilket jag faktiskt missade men det gick ju bra ändå!)
  1. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt i en sil innan de finhackas.
  2. Blanda kräftstjärtarna med fint riven ost, kumminfrön och dill.
  3. Smaka av röran med ca en tesked honung. Alternativt 5 cl akvavit.
  4. Ställ kräftröran i kylskåpet tills servering.
  5. Servera på rostat bröd!

5 kommentarer

  1. Påskmiddag 2012 » Tre tjejer i köket

    […] Öjebytoast – recept finns här […]

  2. Hanna

    Detta recept har jag också spanat in, verkar kanongott!

    1. Elin

      Det var helt i min smak! Maken shoppade nya kräftstjärtar idag, skönt att ha alla ingredienser hemma för en ny omgång 🙂

  3. Martin

    ……. den här har du sagt att jag skulle prova förut. Tror att det är dags att göra det nu.
    Men om jag inte vill ha Västerbottenost, vad ska jag ha istället?🤔

    1. Elin

      Jag tycker du ska köpa en Västerbottensost. Kan finnas färdigriven på påse om du inte vill ha så mycket. Och glöm inte kummminen.

Lämna ett svar till Elin Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.