Lax och äggsallad med senap och citrondressing

Här är en enkel och god sallad för dig som inte orkar vara mer än 10 minuter i köket. Har du överbliven kokt potatis kan du tärna och peta i den med.

Lax och äggsallad

En receptskiss.

  • gravad lax i skivor
  • kokta ägg i klyftor
  • tärnad tomat
  • haricot verts
  • fint strimlad purjolök
  • blandad grön sallad

Senap och citrondressing

Blanda:

  • 1 msk stark senap
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • saft från 1/4 citron
  • späd med lite vatten till önskad konsistens

Smaka av dressingen med lite salt och peppar. Det blir en syrlig dressing men vill du ha den snällare så tar du mindre citron eller en nypa socker i. Men det syrliga passar fint till den salta laxen tycker jag. Dressingen passar även till kycklingsallad.

6 kommentarer

  1. fillan

    jag tror du skulle gilla min favorit blogg.
    metrobloggen.se/falkman.
    mycket välskriven och rolig.

  2. kristina

    Låter gott och ser mycket gott ut:)

  3. Emma

    Ser verkligen supergott ut! Skafferitömning är inte så tokigt 🙂

  4. Charlotte

    Mmmm! Sallader är den perfekta skåptömnings-rätten!! Har ni förresten testat panzanella – det perfekta sättet att ta tillvara på gammal torrt bröd? Det blir otroligt gott och saftigt om man blandar ned smulat bröd med några dagar på nacken i en finhackad sallad av det man har hemma (men tomater och rödlök och gurka ska nog ingå) och gottar till allt med olivolja och balsamvinäger!! Sen kan man ju utöka med precis vad som helst – från tonfisk till oliver, örter, stekt svamp, ost etc… Perfekt picknickmat när vårsolen vågar sig fram!!

  5. Maja

    Ser riktigt vår-fräscht ut! Härliga färger. 🙂

  6. Charlotte

    Borde inte den här bli riktigt fin på påskbordet? Påskiga smaker och fina färger…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.