Kall sås med örter

Jag märker att det här med snabba och enkla tips för att piffa till en rätt är ett genomgående tema i mina inlägg. Just nu rullar veckorna ovanligt snabbt och då är det viktigare än någonsin att prioritera. Matlagningen ligger lite längre ner på listan än vanligt, men då och då blixtrar jag till i köket. Med tre rätter som tar en dag att förbereda eller snabba och fiffiga genvägar.

Den här kalla örtsåsen funkar bra till alla möjliga rätter. Fisk, kyckling, kött eller vego. Till vad som helst!

Till fyra personer behöver du:

2 dl lätt creme fraiche
en liten tufs timjan
4 kvistar bladpersilja
2 cm röd chili
salt
svartpeppar

Gör så här:

Timjanstjälkarna är inte goda, så plocka bladen. Finhacka bladpersiljan och chilin. Blanda ingredienserna och smaksätt med salt och svartpeppar. Låt stå en stund innan servering.

4 kommentarer

  1. Kryddburken

    Så gott! Kalla cf-såser är smart till de mesta, jag har en ny favoritkrydda till dessa kalla såser, bockhornsklöver! Blir riktigt gott & passar bra till kyckling & fisk & till ugnsrostade rotsaker!!

  2. yllet

    mmm! kalla såser kan man aldrig få nog med uppslag till! Det går ju till nästan allt!!

    och jag är oerhört nyfiken på vad ni planerat in för storslagen överraskning till oss om 6 dagar..! 😀

  3. Lennart

    verkar riktigt mumsigt

  4. Matmor

    Jag är helt tokig att doppa det jag äter i kalla såser. Tzatziki har varit en favorit länge! Kanske dags att byta? För detta såg gott ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.