Gästblogg: fixa fina festtårtor Del 2

Här kommer del två av Erikas gästbloggning om hur man fixar fina festtårtor! Del ett kan du läsa här!

När man använder godis, pureér mm till garnering – tänk på att smakerna ska gå ihop med tårtan. Se upp med att blanda för många smaker!

Barnmatsdesserter är väldigt användbara, både till garnering och fyllning. Choklad är roligt att arbeta med. Smält och skriv bokstäver, namn, siffror, mönster m.m. på bakplåtspapper. Låt det stelna i frysen. När man ska garnera tårtan, ta i chokladen så lite som möjligt eftersom den smälter fort när den är tunn.

Glöm inte att planera om den ska transporteras, förvaras eller ätas på en gång. Får den plats i kylen? Även på höjden? Kan den täckas in utan att garneringen förstörs? Är det en varm sommardag och man ska åka 30 minuter kanske man inte väljer en gräddtårta utan något med frosting istället.

Även om man vill ha en snygg tårta så är det viktigast att den är god. Använd smaker du och gästerna gillar. Är den inte smaklig spelar det inte roll hur den såg ut….


Tårta med päronpuré och grädde smaksatt med päronkonjak. Garnering med mintstavar och After Eight. Choklad ”S” av smält blockchoklad som droppats och sedan fått stelna i frysen.


Tårta med hallonfyllning garnerad med aprikospure och Noblesse.


En vanlig morotstårta som garneras till påsktårta. Färga/marmorera marsipan och rulla små ägg och kycklingar. Doppa nederdelen i choklad. Tänk på att viss typ av marsipan ”smälter” ut lätt.


Eller så kan man köpa marsipanfigurer i godisaffären för att dekorera en fransk chokladkaka


Romkaka med frosting och coctailbär. Toppen att ha i frysen och skära upp i tunna bitar vid besök. Det är ganska mycket rom i denna kaka så den går bra att skära fast den är frusen.

4 kommentarer

  1. Daniel

    Här var det fullt med tårtor det är nästan som på min sida 🙂 vad kul med så många fina saker må så gott alla tre mvh Daniel

  2. Catty

    Fin-fina tårtor 🙂

  3. B

    Ja, ja…det måste nog bli en tårta till påsk i alla fall. Det ser så gott ut! H. från en annan mat och bakintresserad som bloggar om det, men också om mycket annat.:lol:

    http://www.sopporna.blogspot.com

  4. Erika

    Hej och tack för berömet, det värmer! 😛 Din sida Daniel…är som en fin chokladpralin till eftermiddagskaffet, något man unnar sig då och då.:wink:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.