Helg med kronärtskocksrus

Kronärtskockorna från Pallas Delikatesser i Hötorgshallen förgyllde min helg. I lördags höjde de pastasalladen med kyckling, oliver, cocktailkapris och parmesan ett par snäpp. Igår toppade de en hemlagad pizza.

Kronärtskocka

63 kr för fyra stycken (20 kr/hg) kan tyckas vara åtminstone en halv förmögenhet, men med tanke på hur mycket godare maten blev var de värda varenda krona. Kronärtskockorna på konservburk har inget att hämta efter att du har smakat på de här italienska godsakerna.

6 kommentarer

  1. Ingela

    Ja visst är det underbart gott med kronärtskockor! Personligen tycker jag faktiskt att de inlagda från Hemköp (deras egna märke) är mycket goda och prisvärda. Sååå mycket godare än vanliga på burk, och betydligt billigare än dessa. Kommer inte ihåg hur mycket det är i en burk men den brukar ligga på runt 20 kr. Rekommenderas varmt om du inte redan testat och ev. dissat! 🙂

  2. Helena

    -> Ingela: Det går så klart inte att köpa de här kronärtskockorna varje vecka, men det är härligt att unna sig dem då och då. Gör Hemköp en egen inläggning i butiken eller är det en konservburk du menar? Aboslut värt att prova!

  3. Angelica

    Hej hej!

    Jag ville bara säga att jag har länkat till er blogg från min i en lista på platser på internet jag besöker varje dag! Tycker ni har en kanonbra blogg! Hoppas ni fortsätter såhär 🙂

    Ta hand om er!

  4. Ingela

    Hej igen!

    Det är en glasburk med inlagda kronärtskockor jag menar med Hemköps eget märke. Brukar stå ihop med oliver och/eller soltorkade tomater. Ingen egen inläggning i butik med andra ord men jag tycker att dessa är finfina, speciellt till pastasallader och annat som behöver piffas upp. Iaf betydligt smakrikare och godare än vanliga på konservburk! 🙂

    Nu bor jag i Norge och har inte hittat något bra alternativ här så jag får hamstra de gånger jag är hemma i Svedala…

  5. Karin W

    Skulle vilja smaka de där skockorna! Får nöja mig med de på burk som jag lägger i marinad med citron,vitlök, chili, grillad paprika,fetaost,oliver,stora kaprisar och soltorkade tomater och kryddor förstås. Tycker om eran blogg, har den på mina favoriter!

  6. Klara

    Kronärtskockor är nog min favvogrönsak. Jag tycker nog att det passar till det mesta. Något som jag gjorde häromdagen var att ugnsbaka cocktailtomater och när det var 5 min kvar hällde jag på en burk med naturella kronärtskockshjärtan. Så hade jag ju salta, hällt på svartpeppar, timjan och så innan. Blev supergott! Rekommenderas!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.