Nybakade croissanter

Letar du i kyldisken i mataffären så brukar man kunna hitta ett litet rör med färdig croissantdeg;

Den krångligaste med alltihop är egentligen att öppna burken. Men drar du i en liten flik så skruvas den upp så här;

Sedan gäller det att rulla ut degen, den är skuren på förhand i trekanter så det är bara att rulla ihop dem till små croissanter;

Här är våra premiärcroissanter, frasiga och fina – och hur lyxigt som helst en söndagmorgon!

14 kommentarer

  1. Madde

    Svårt att se sånt här när man försöker banta – det ser så gott ut 😀
    Men jag blev hemskt nyfiken på “skärbrädan” i näst sista bilden; var kommer den ifrån?

  2. Susanna B.

    Kul att dessa “färdiga” degar har kommit till Sverige. Här i USA finns det många sådana produkter. Och visst är det trevligt att ha till hands när man inte vill eller har tid att baka själv.

  3. Elin

    Madde, jag tror det är en Tupperwaregrej, en sådan där plastmatta som man rullar ihop när man inte använder den!

    Susanna, ja eller om man är någonstans där man inte kan släpa med dig så mkt ingredienser, toppengrejj till sommarstugan och dyl 🙂

  4. Marie P

    Dom är mycket goda!
    Men det finns också pizzadeg
    som är på ett längre “rör” och “poffar” upp med en liten smäll.
    I förpackningen är det färdig god tomatsås med.
    Bara att rulla ut den färdig kavlade degen och på med tomatsås.
    Sedan lägger man på vad man vill och har hemma och kör in i ugnen enl. förpackningen.
    Enkelt så ett barn lätt kan vara med och göra egen pizza.

  5. Koselig koselig

    10.000 kalorier pr stk, nei takk 🙁 buhu… men vill ha endå… 😆

  6. Linda

    Jag gav en sån till min syrra en gång. Hon ställde burken lite för varmt, så den började jäsa och ploppade upp av sig själv ur burken. Om man gör så är alltså att öppna burken inte det krångligaste 😉

  7. Håkan

    På den tiden när man inte hade barn och sålunda gott om tid inhandlades dessa flitigt på Gray’s American food store på odengatan.
    Vet inte om de har kvar dem i sortimentet men det är som du säger både gott och söndagsmorgonslyxigt.

    Rekomenderar dock gärna Gray’s de har kul saker… och endel är till och med gott :mrgreen:

  8. Jassu

    Jag älskar dem där degen på burk! Just pga poppandet utav burken, då man ska öppna den – och det är nog det enda som jag gillar med dem… hehe. Visserligen är det enkelt och snabbt med frallorna, kakorna eller pizzadegen; men (jag bor i USA) här är det ren lyx, då man gör eller får egen riktig hemgjord deg. Det är defenitivt skillnad på smaken.
    Men, kul att dessa deg har hittat sin väg även till Sverige – det är en vinst i sig; då man räknar i tid och möda.

  9. Frida

    Jag gillar de här färdiga croissantdegarna jättemycket! Enkelt och gott! Ett tips är att lyxa till dem lite genom att fylla dem med t.ex. skinka och ost eller vad man nu kan tänkas tycka om, innan man rullar ihop dem. Jättegott!

  10. Elin

    Frida, ja eller pensla dem med choklad innan man rullar ihop dem 😳

  11. Eritrea

    Jag trodde att croissantdegarna degarna var söta. Så det går alltså att fylla dem med skinka. Det måste jag prova.

  12. Annika

    Åååh underbart. Jag har längtat efter croissanter men inte haft möjlighet att handla färska – nu ska jag leta i diskarna… om ni har tips på vilka affärer som har så..:!:

  13. Maria

    Annika: Jag har t.o.m hittat dessa i kyldisken hos min lilla ICA-handlare på skärgårdsön så kolla på ICA är mitt förslag!

  14. lina

    jag måste bara rekomendera cafe L´angolo på engelbrektsplan när kb, humlegårdsgatan. dem har stans godaste croissanter.
    bättre än dem som finns i frankrike faktiskt.. med olika fyllningar.
    kan beställas hem vilket jag gör ofta!
    :razz::idea:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.