Päronkaka med ingefära och kokos

Man tager vad man haver – så blir det nästan alltid någon slags kaka. Det här är med lite inspiration från ett recept i ICA-kuriren men med egna mått och kryddor.

Päronkaka med ingefära och kokos

  • 2 päron
  • 3-4 cm färsk ingefära
  • 2 dl farinsocker
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl naturell yoghurt
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kokosflingor
  1. Skala och skär päronen i klyftor.
  2. Riv ingefäran och blanda med hälften av farinsockret. Vänd päronklyftorna i blandningen.
  3. Rör resten av farinsockret och smör poröst.
  4. Tillsätt äggen.
  5. Blanda i övriga ingredienser och rör om.
  6. Häll hälften av smeten i en rund form. Lägg i päronen och tillsätt resten av smeten
  7. Grädda på 175 grader i 40 minuter.

2 kommentarer

  1. Johanna

    Mmm, gillar också yoghurt i kakor. Tar det minst lika ofta som mjölk nuförtiden, ger lite extra smak åt det hela. (Eller också inbillar jag mig bara för att jag gillar yoghurt i typ allt.)

  2. Elin

    och jag inbillar mig ju förstås att det är nyttigare, oavsett hur mkt smör och socker det är i, haha!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.