Skinkstek med kokos och röd curry

Det blir en och annan skinkstek här hemma eftersom vi har en personlig leverantör av just griskött. Ofta hamnar stekarna i ugnen men idag provade jag att göra en på spisen. Kryddningen satte bra smak och det enda misstaget jag gjorde var nog att ha plattan något för varmt eftersom skyn blev lite lätt bränd.

Skinkstek med kokos och röd curry

  • 1 skinkstek (ca 1 kilo)
  • 1 gul lök
  • olja att steka med
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2-3 tsk röd curry
  • ett par cm ingefära
  • saft från en halv lime
  • 1 msk palmsocker
  • 1 msk Ketjap Bentang (soja)
  • salt och peppar
  1. Bryn steken en stund på alla sidorna i en stekpanna.
  2. Salta och peppra lite. Lägg sedan över i en stor gryta.
  3. Skiva löken och bryn  i stekpannan. Lägg  över i grytan.
  4. Lägg i övriga ingredienser i grytan och låt steken puttra under lock. Använd stektermometer! Steken är klar vid ca 65 grader (min tog ca 45 minuter).
  5. Låt steken svalna och skiva sedan i skivor.
  6. Gör gärna sås på skyn som återstår i grytan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.