Tomat- och paprikaröra

Jag fortsätter att hävda att ICA:s Buffétidning är en bra källa till vardagsmat och fiffiga röror. Och nej, vi är inte ICA-sponsrade!

I fredags gjorde jag en tomat- och paprikaröra till den helstekta kycklingfilén och den stekta potatisen och fänkålen. God, god. Jag utgick från ett recept i senaste Buffétidningen och efter några ändringar blev det en bra Helenavariant.

Till fyra personer behövs:

1 gul lök
2 paprikor (förslagsvis i olika färg)
1 liten squash
1 förp krossade tomater med basilika
strösocker
salt
svartpeppar
chilipulver

Gör så här:

Skala och hacka lök, paprika och squash. Fräs löken och tillsätt paprikan och squashen. Låt fräsa ett par minuter så att grönsakerna börjar bli mjuka. Tillsätt de krossade tomaterna och kryddorna. Sjud ytterligare några minuter. Servera till kyckling eller kött eller som en del av en buffé.

Variation: tillsätt vitlök eller en näve färska örter efter tycke och smak!


Början till tomat- och paprikaröran!


Röror gör sig inte så bra på bild.

2 kommentarer

  1. anna

    Jag ska faktiskt testa deras recept på getostlasagne ikväll (ur samma tidning tror jag). Dock med lite egen touch, som vanligt mao 🙂

  2. lilla l

    YAM ~ lät supergott :o) ska jag minsann ta och testa!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.