Carlshälls Gård

Sista helgen i juli var jag och sambon på bröllop. Festen hölls på Carlshälls Gård på Långholmen. Fantastiskt fint läge alldeles nere vid vattnet med underbar utsikt. Det blev brudskål och senare även tårta på terrassen. Härligt.

Som matnörd var det förstås spännande att se vad brudparet valt för meny. Det visade sig att de noga provat maten i förväg (så vettigt, så… precis i min kontrollfreaksstil!) och kommit fram till en ganska klassisk meny. Allra först en Skagen på Carlshälls Gårds vis; en riktigt bra komposition på mörkt bröd. Skagen kan vara ospännande, men den här överraskade smakmässigt. Gott! Till varmrätt fick vi Kalvfilé Oskar med hummer, tryffel och choronsås. Det var kul att de valt kalv eftersom jag äter det oerhört sällan. Kryddningen var väldigt lyckad och det smakade kalasbra. När desserten kom in var jag mätt, men den bakade chokladtryffeln med hallonsorbet gick ner som en dans. Bröllopstårtan var däremot lite svår att få plats med, men en liten pyttebit smakade jag i alla fall.

En oerhört god bröllosmeny. Det är minsann inte plättlätt att laga mat till många och dessutom göra det med det lilla extra.

Att fotografera maten under en bröllopsmiddag är inte det lättaste. Det blev i alla fall en bild på varmrätten, lite i smyg.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.