Kycklingcurry med kardemumma och kokosmjölk

Med inspiration från kokboken Med smak av Indien blev kvällens curry till.

Kycklingcurry med kardemumma och kokos

4 portioner

Marinad:

  • 5-6 klyftor vitlök
  • ett par cm färsk ingefära
  • 1,5 msk kardemummafrön
  • en bit finhackad röd chili
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • drygt en dl yoghurt
  • rivet citronskal
  1. Finhacka vitlök och ingefära. Blanda alla ingredienser till marinaden och mixa smeten slät med en stavmixer.
  2. Gnid in kycklingbitar med marinaden. Låt stå en liten stund innan det steks på medelvärme i en stekpanna med höga kanter.

När kycklingen är genomstekt – häll på en burk kokosmjölk och 1,5 dl matlagningsyoghurt i stekpannan. Låt allt puttra ihop en stund innan servering. Toppa med finhackad koriander.

2 kommentarer

  1. christian

    Så, tog och lagade det hela ikväll, mycket gott. Hittade dock inga kardemummafrön i min affär, så det fick bli vanlig malen kardemumma.

  2. Elin

    vad kul! själv lever jag på resterna fortfarande tillsammans med sallad och pitabröd 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.