BBQ-griljerad kassler med blue cheesesås

Av någon anledning lagar jag nästan aldrig kassler, högst ett par gånger om året. Idag har det i alla fall blivit av och det kan jag tacka ICA:s buffétidning för!

Till fyra personer behövs:

500 g kassler
1 flaska rökig grillsås (BBQ, 185 ml)
2 msk ströbröd
4 tomater
2 dl blue cheese creme fraiche
2-3 msk finhackad persilja

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Skär bort det mörka från kasslern. Pensla med grillsås generöst runt om. Strö över ströbrödet och lägg över i en ugnsfast form. Skär bort rotfästet från tomaterna och kryssa dem lätt med en kniv på ovansidan. Pensla även dem med lite grillsås och lägg dem bredvid kasslern i formen. Ställ i ugnen i ungefär 20 minuter (jag tycker dock att det snarare behövs 35 minuter i ugnen för att kasslern ska få färg). Kasslern behöver bara bli ljummen inuti eftersom den redan är tillagad. Blanda creme fraiche och persilja och servera såsen tillsammans med kasslern, de ugnsbakade tomaterna och kokt potatis.


Bilden är lånad från ICA.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.