Kyckling med lime och kokosmjölk

För 4 personer

Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 lök (valfri sort t.ex knipplök)
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 burk kokosmjölk (1,6 dl)

Marinad
3 msk japansk soya
1 tsk mald koriander
1 finhackad spansk peppar
2 msk finhackad ingefära
1 tsk råsocker
rivet skal av en lime
1 msk limesaft

Skär kycklingfiléerna i bitar, blanda ihop marinaden och låt kycklingen marinera i minst en timme.

Ta upp kycklingen ur marinaden och stek tills den fått färg. Fräs den hackade löken tillsammans med kycklingen, tillsätt vattnet, buljongtärningen och resten av marinaden. Låt koka under lock i 10 minuter. Tillsätt kokosmjölken och låt koka ihop. Servera med ris.

5 kommentarer

  1. Carina

    Hej!
    Läste detta receptet på flyget på väg hem från Marocko. Lagade det på tjejmiddagen i lördags. Klar succé. Supergott!

    /Carina 😆

  2. Ellen

    Hej hej!
    Blev bjuden på det här ikväll på en tjejmiddag. Jättegott och jättebra!
    / Ellen 🙂

  3. Cecilia

    Tack för ett supergott recept, gjorde succe´på dam middagen!

  4. Maria

    Cecilia: Kul att höra! Jag i min tur tackar min svärfars fru som jag fått receptet från.

  5. enannanellen

    jiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiises va de blev gott det var det bästa på länge
    en riktig 10 poängare 🙂 🙄

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.